Amortizoarele, amortizoare, tipuri de dispozitiv și modul de funcționare

Mulți șoferi cred că amortizoarele – un mijloc de a oferi confort: Ca răspuns la întrebarea de ce elementele de design auto afectează siguranța traficului, lista cu cele mai multe de obicei frâne, pneurilor, direcției, centuri și Airbagurile, în cele din urmă, lumina.
Și despre Amortizoarele nu-mi amintesc. Dar funcția de această suspensie de celule sunt conectate direct cu contactul roată oferind cu drumul, adică. E. motricitatea și siguranța circulației. Orice suspendare are elemente elastice, scopul, care – pentru a atenua șocurile că acestea nu au putut fi transferate în organism. Acesta poate fi arcuri, bare de torsiune, pneumatice, hidropneumatice sau cauciuc tampoane, dar cel mai adesea este arcuri elicoidale.
La modele timpurii ale elementelor de suspensie elastice de mașini, de obicei, a servit arcuri lamelare, din care vibrațiile au fost stinse suficient de repede din cauza frecării semnificative între foi. După suspendarea de primăvară pe scară largă al doilea război mondial, în care nu există aproape nici o frecare internă. Când zoom pe roata vehiculului aruncă Pistonul și arcul este comprimat prin absorbția energiei de șoc. Apoi, ea straightens – proces oscilantă începe în suspensie, care se stinge atunci când arcul se stinge energia stocată.

primăvară Stiff se micșorează mai puțin în consecință absoarbe mai puțină energie, ci mai degrabă transmite șocuri la corp, reducând confortul vehiculului. Resortul mai moale, cu atât mai mult este comprimat și absoarbe mai multă energie. Dacă nu luați măsuri speciale, energia stocată este consumată lent – numai pentru a depăși frecarea internă în primăvara și suspensia. În acest timp, masina va avea timp pentru a ciocni cu nenumărate alte denivelări și gropi; este clar că fluctuațiile au avut loc și sunt atenuate, iar roata va sări haotic, iar apoi a pierde contactul cu drumul.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *