Cea mai mare minciună din istorie

Cu anunturi recente de modele de top smartphone-uri cum ar fi Galaxy S6 Samsung și One M9 HTC din acest an Mobile World Congress în competiția de la Barcelona în segmentul dispozitivelor mobile devine mai gravă, și în inovare plus în platformele de plăți, de divertisment, vânzări mobile și gestionarea de la distanță de acasă a făcut alegeri de consum mai dificilă. Telecomunicații și sunt în curs de dezvoltare tot mai rapid și afectează mai multe aspecte ale vieții noastre, iar dovezile au fost un record de 93.000 de vizitatori la Mobile World Congress din acest an, care a participat jurnalistul.

Când vine vorba de o influență reală asupra dezvoltării sectorului, cu toate acestea, vin la care nu prim-plan producătorii de terminale de echipamente și operatori, precum și a ecosistemelor mobile. Conceptul din spatele care stau sistemele de operare cele mai puternice pentru smartphone-uri și tablete, împreună cu mediul înconjurător stabilit pentru dezvoltarea de aplicații, inclusiv API (Application Programming Interface – programare aplicații de interfață) și SDK (Software Development Kit – kit de dezvoltare software) și magazine online adiacente pentru descărcarea de aplicații.

Cele mai influente ecosisteme astăzi sunt, fără îndoială, cei din jurul Android și iOS de la Apple Google, precum și locul de alergători lupta lor de câțiva jucători, inclusiv Windows Phone Microsoft, Mozilla cu Firefox OS, BlackBerry cu sistemul de operare BlackBerry, Samsung cu Tizen, ca și Canonical cu Linux – Ubuntu de distribuție. Primele două sunt lideri incontestabili în segmentul de telefonie mobilă până în prezent. Este cei care definesc ce sunt tendințele în dezvoltarea aplicațiilor, care câștigă un procent din fiecare cerere de plată descărcate undeva în lume și impune constructorilor de dispozitive și operatorii condițiile lor.

Prin urmare, până în prima zi a ochilor Mobile World Congress s-au axat pe anunțarea de noi smartphone-uri și tablete în zile ea atenția vine mutat treptat la anunțuri noi de proprietari de ecosisteme mobile mari în încercarea lor de a-și păstreze cota lor de piață sau de câștig astfel. Până în prezent, un total de 84% din sistemele de operare mobil Android instalat este lider de necontestat pe acest indicator. Platforma, cu toate acestea inferioară Apple a iOS, în ceea ce privește posibilitățile de generare de bani a cererilor datorită tendinței mai mare de proprietari de iPhone cumpăra aplicații. Cu toate acestea, Google intenționează să schimbe că, în 2015, îmbogățind în mod semnificativ funcționalitatea magazinului online de pe Google Play și concentrându-se mai mult pe dezvoltarea de aplicații „nor”.

In cadrul companiei congres a fost sprijinit de cei mai mari producători de dispozitive (cu excepția Apple, desigur) care au modele de top bazate tocmai pe sistemul său de operare. Pe langa un pilot Samsung Galaxy S6, lucru pe Android și cele mai multe gadget-uri „portabile” (ușor de purtat), de asemenea, prezentate în Barcelona, ​​inclusiv noi „inteligente” ceasuri, bratari si ochelari de soare. Și având în vedere creșterea explozivă de așteptat în acest segment nou, pozițiile puternice pe care Google câștigă în ea, poate fi cheia pentru dezvoltarea ecosistemului în jurul valorii de Android. Ne amintim că pentru dispozitive „ușor de purtat,” a dezvoltat o versiune specială a sistemului de operare numit Android Wear. În plus, Android versiunea 5 a conectivitate îmbunătățită cu gadget-uri ușor de purtat, inclusiv suport îmbunătățit pentru NFC (Near Field Communication) și Bluetooth Low Energy.