Microsoft lansează Windows speciale 10 pentru China

SUA tehnologie gigant Microsoft da China, versiune guvernamentală specială a noului sistem de operare desktop – Windows 10, rapoarte de site-ul Techinasia.
Noul sistem se spune ca „Windows 10 Zhuangongban”.

CEO al Microsoft în China Hauptar Ralph (Ralph Haupter) explică faptul că mutarea este o parte din termenii tranzacției pentru furnizarea de Windows 10 în China.

În conformitate cu Hauptar în versiunea chineză a sistemului îi lipsesc unele dintre serviciile Microsoft pentru clienții finali și mai multe setări de management, de asemenea, adăugate și de securitate. Regizorul nu explică exact ceea ce sa schimbat într-un Windows și dacă el arată diferit de cel al altor țări. Ea doar se precizează că, conservate capacitatea sistemului de a menține software-ul pentru Windows.

Noul sistem de operare de la Microsoft nu este singurul sistem dezvoltat special pentru securitatea Chinei. De ani de zile, propria platformă de finanțe a guvernului chinez bazat pe Linux kernel pe care scrie „NeoKylin”. Recent NeoKylin utilizate în cercurile guvernamentale din China și versiune chiar gestionează supercomputer Chinei „Tianhe-2.”